Minutka za Sveto pismo

Internetna serija Minutka za Sveto pismo vam predstavlja svetopisemske like v novi luči - postavljeni so v naš čas in prostor. Sodobno in moderno. Z neizogibno zgodovinsko distanco, ki ima ponavadi komičen učinek. In tako se izkaže, da med nami še vedno hodijo Dalile, Davidi in Mojzesi.

V skupni produkciji Družina in Haritude Ventures tokrat predstavljata serijo, ki bo le stežka izkoristila ves material, ki ga ponuja Sveto pismo. V kratkih nekaj minutnih filmčkih so predstavljene osebe, o katerih po navadi vemo marsikaj: kaj se jim je dogajalo in kakšen zgodovinski pomen imajo. Vse prevečkrat pa imamo težave, ko si jih skušamo predstavljati v današnjem času. Vzemite si "minutko" za Sveto pismo in spoznajte, kako nas Božja beseda nagovarja še danes in da so osebe iz Svetega pisma tudi danes med nami in v nas …

V prvi sezoni se pojavijo bolj znani liki stare zaveze Svetega pisma. Vidimo lahko dogodivščine Adama, Mojzesa, Noeta ter slišimo osebne zgodbe Davida, Abrahama, Faraona, Dalile in še mnogih drugih, ki zaživijo v filmski različici na podlagi Knjige vseh knjig.

Čušin in Sipoš sta v Svetem pismu prepoznala dobrodošlo priložnost, da na široko odpreta vrata humorju. Če se človek spotika, je nečimrn ali neumen, kar so svetopisemski pisatelji diagnosticirali pri svojih naravnost iz sveta vzetih likih, je pač tudi smešen.
— Aleš Maver, casnik.si

Produkcija: Družina, d.o.o., Manica Ferenc
Produkcija: Studio Siposh
Scenarij in igra: Gregor Čušin
Režija in montaža: David Sipoš
Glasba in zvok: Tim Žibrat
Direktor fotografije in bavna obdelava: Simon Gosnik
Maska: Janja Hasani
Podnapisi: Leon Jagodic
Asistent: Gregor Matijec