Kresnikove zgodbe

Po uspešnem in večkrat nagrajenem kratkem fantazijskem filmu "Kresnik: Ognjeno izročilo" je čas za naslednje poglavje v svetu Kresnika. Dogajanje je tokrat postavljeno v prva stoletja po Kristusu, ko so na slovenska tla prišla slovanska ljudstva in kjer spoznamo divje in pogumno dekle Živo. V smrtni nevarnosti pred skrivnostjo temno pošastjo se zateče v jame, kjer pa nepričakovano sreča glavnega junaka celotne serije.

Gre za še vedno nastjajajočo serijo in dogodivščino, v katero se je podala večja ekipa filmskih ustvarjalcev. Trenutno sta nastali dve kratki epizodi, kjer je že takoj jasno, da gre za nevaren in nepredvidljiv svet, poln dogodivščin.

Epizoda I

Epizoda II

Kresnik: Miha Rodman
Živa: Gaja Filač
Trot: Andrei Lenart
Koschei: Ozana Leban

V kratkih filmih o dogajanju za kamero lahko izveste več o ekipi ter nastajanju takšnih fantazijskih sag na slovenskih tleh.

Ob filmih so izpod peresa pisateljice Katarine Ferk nastale tudi kratke zgodbe, ki se dogajajo v Kresnikovem svetu.

Živa found herself leaning against the damp wall of the cave. The light of the torch dissolved the darkness around her, creating spine-chilling shadows. Sweat slicked her face, causing the few escaped strains of hair to stick to her cheeks. Her heart crashed against the linen corset every time a sinister shadow appeared in the corner of her eye.

Preberi več na WattPadu - klini tukaj.