Igrano-dokumentarni film predstavlja življenje Alojzija Grozdeta, spremlja njegovo pot iz revnega dolenjskega okolja do perspektivnega dijaka ter njegovo tragično smrt.

Filmska pripoved je preplet intervjujev in igranih prizorov, ki poskušajo prikazati portretiranca na bolj oseben način. Celoten film si postavlja vprašanje kdo je bil Alojzij Grozde in nanj odgovarja s pomočjo strokovnjakov, zgodovinarjev ter pogleda običajnih ljudi, ki so prišli v stik z njim ali njegovo zgodbo.

Film je nastal predvsem zaradi izjemne zgodbe, ki jo ponuja Grozdetova biografija. Njegov namen pa je širši javnosti predstaviti osrednje poudarke njegovega življenja in zgodovinsko situacijo, ki je privedla do njegove smrti in razglasitve za blaženega. Igrani prizori dopolnjujejo dokumentarno pripoved in jo približajo sodobnemu gledalcu.

V filmu, ki je nastal v produkciji Studia Siposh, je več kot 20 nastopajočih. Vlogo Alojzija Grozdeta so odigrali trije mladi igralci, ki ga predstavljajo v različnih obdobjih njegovega življenja. Dokumentarni film je večinoma posnet na Dolenjskem, pripravila ga je avtorska ekipa z več kot 70 sodelujočimi, ki so bili z grozdetovskim navdušenjem vpeti v različne vloge in zadolžitve.

Srce se ne boji POSTER 2000x3000.jpg

Srce se ne boji

Leto produkcije: 2019
Produkcija: Studio Siposh
Scenarist: Rok Andres
Scenarist igranih prizorov: Matjaž Feguš
Skladatelj, oblikovalec zvoka: Tim Žibrat
Oblikovalec vizualnih efektov: Vid Planinc
Nastanek filma so omogočili: Škofija Novo mesto,
Postulatura bl. Alojzija Grozdeta in donatorji
Producent in režiser: David Sipoš